Referenties

Ik zat al een tijdje niet lekker in m’n vel. Ik merkte dat ik mezelf saboteerde en steeds tegen dezelfde dingen aanliep. Ik kwam niet verder en wist dat er iets moest veranderen. Via mijn vriend kwam ik in aanraking met PMA en zo kwam ik bij Merel terecht. En ik wist het eigenlijk meteen: dit traject gaat mij helpen. En helpen doet het zeker, zelfs meer dan dat! Sinds ik dit traject met Merel ben aangegaan, ben ik enorm veranderd. Ik ervaar zoveel meer rust, ben zekerder over mezelf, voel me krachtig en sta positief in het leven. De sessies met Merel zijn ontzettend fijn: ze stelt je enorm op je gemak, luistert écht, stelt de juiste vragen en vraagt ook door. Merel is echt een hele fijne coach. Samen komen we echt tot de kern. Het is bijzonder hoeveel inzichten een PMA sessie je geeft. Ik kan het iedereen aanraden.

Nikki Datema

De PMA-sessies die ik heb gehad hebben mij geholpen oude patronen te leren begrijpen en er anders mee om te gaan daardoor heb ik meer energie over meer rust in mijn hoofd en heb ik nog wat meer over mijzelf geleerd. Het werken aan jezelf is een weg die nooit stopt maar met PMA maak ik al grote stappen. Ik hoop nog wat dingen te kunnen opruimen om dan in de meeste situaties niet meer mijn oude gedrag richting mezelf of andere te gebruiken en dan te weten wat ik er aan kan doen. Ik ben Merel echt enorm dankbaar voor alles waar ze mee helpt en wat ze me leert, met haar hulp weet je zeker dat je er beter van wordt. ❤️❤️❤️

Moen

De sessies met Merel hebben mij geholpen keuzes te maken die echt goed voor mij voelen. Ik voel me hierdoor vrijer, begrijp mijn eigen gevoelens beter en sta achter de stappen die ik zelf zet wat ook nog eens zorgt voor zelfvertrouwen!

Danielle

"𝗪𝐚𝐭 𝐰𝐚𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐝𝐢𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐨𝐞𝐧? Het besef dat er niets verandert als je zelf niet verandert. Mijn leven is altijd druk en hectisch, iets wat ik zelf gecreëerd heb, waar ik voor gekozen heb en waar ik ook van geniet. Maar toen er een verandering in omstandigheden aan leek te komen, merkte ik dat ik dacht; dan heb ik misschien wel een paar uur per week tijd voor mezelf. Toen dat toch niet zo bleek te zijn, wist ik dat ik het niet van omstandigheden af moest laten hangen, maar zelf andere keuzes moest maken. Of in ieder geval anders moest gaan denken over wat ik doe en waar ik mijn tijd aan besteed. 𝗪𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐭𝐨𝐭 𝐧𝐮 𝐭𝐨𝐞 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐝?  Meer emotionele rust, op de momenten dat ik voorheen boosheid zou voelen, kan ik nu beschouwender naar mezelf kijken. Ook zie ik patronen bij anderen en daardoor zie ik hen minder als bedreiging, of overdonderen ze me minder. Ik voel me daardoor ook energieker, want al die emoties kosten veel energie en daar heb ik nu dus minder last van. Tijd voor mezelf maken is minder moeilijk en die momenten leveren ook weer energie op. 𝐀𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐦𝐞 𝐳𝐨𝐮 𝐚𝐚𝐧𝐫𝐚𝐝𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐯𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧, 𝐰𝐚𝐭 𝐳𝐨𝐮 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐦𝐞 𝐳𝐞𝐠𝐠𝐞𝐧? Dat je goed luistert, verbanden legt die confronterend maar waar zijn en dat je op een goede manier aanmoedigt om het beste uit jezelf te halen, maar ook heel reëel bent (goed idee om elke dag yoga te willen gaan doen, maar het is ook niet erg als je een keer overslaat)."

Liesbeth

"𝗪𝐚𝐭 𝐰𝐚𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐝𝐢𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐨𝐞𝐧?  Ik wil mij graag vrij voelen van de ballast die al zo lang op mij weegt nl: te weinig zelfvertrouwen, de gedachte “ik ben dom” is tot hier toe al mijn grootste belemmering geweest. De gedachte om de dingen te gaan doen die ik graag wil doen en er ook nog succes in hebben is mijn drive en daarom heb ik dit traject gekozen.   𝗪𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐭𝐨𝐭 𝐧𝐮 𝐭𝐨𝐞 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐝?  Ik voel nu al minder gewicht, veel vrijer. De deur staat wagenwijd open.  Mijn nieuwe ik met mijn pad is intussen al gestart, en nu ga ik verder vol zelfvertrouwen, geloof in mezelf en veel energie. 𝐀𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐦𝐞 𝐳𝐨𝐮 𝐚𝐚𝐧𝐫𝐚𝐝𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐯𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧, 𝐰𝐚𝐭 𝐳𝐨𝐮 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐦𝐞 𝐳𝐞𝐠𝐠𝐞𝐧? Merel is een dame die gigantisch veel rust uitstraalt, die naar mensen luistert en ze ook aanvoelt, die begaan is met haar cliënten. Dankzij haar geduld, rust en zelfvertrouwen voelt het zeer comfortabel om met haar samen te werken en kan je vol vertrouwen met haar door de PMA sessies. Dit vertrouwen heb je nodig om tot goede resultaten te komen."

Véronique Van der Gucht

"Zelf kan ik soms heel erg onzeker zijn in aantal dingen, ik vraag me dan af of ik het wel kan. Terwijl ik vaak overkom als een heel sterk, zelfstandige vrouw. Door PMA leer ik mezelf begrijpen maar ook anderen. Waarom voelen wij ons opeens anders bij sommige gebeurtenissen. Na sessies bij Merel te hebben gedaan voelde ik alsof er een last van mijn schouder viel. Kortom, ik kreeg heel wat inzichten. Hierdoor kreeg ik meer energie. Merel is een dame die jou makkelijk op je gemak kan stellen, en dat je snel het gevoel krijgt dat je haar kan vertrouwen. Net alsof je haar langer kent 🙂. Ik kan Merel van harte aanbevelen om haar deskundigheid. Ze is heel erg begaan met haar cliënten."

Wahieda

"Sinds ik begonnen ben aan de PMA-Practitioner opleiding, wist ik dat ik graag ook zelf een aantal sessies met een PMA Coach wilde ondergaan. Ik wilde meer rust in mijn dagelijks leven, omdat mijn hoofd vaak vol zat met allerlei gedachtes. Tijdens de PMA-sessies toonde Merel begrip voor mijn verhaal en gaf ze me inzichten in overtuigingen die ik vanuit mijn kindertijd had opgebouwd. Door de coaching van Merel kwam ik dichter bij mezelf en maakte ik me het gedachtegoed van PMA meer eigen. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik straks op dezelfde wijze ook anderen kan helpen."

Elise

"Ik voel me prettig en vrolijk. Ervaar veel positieve gevoelens. Valt me echt op dat ik meer van dingen lijkt te genieten dan ik gewend ben. Voelt intenser."

Marjan

"Merel heeft een heel zachte en lieve aanpak. Tijdens de sessie is Merel heel aandachtig, ze let op de kleinste details die je vertelt en neemt dat mee in haar vragenstelling om op die manier tot mooie inzichten te komen, want dat is vooral wat ik geleerd heb uit mijn sessies - inzichten over waarom ik doe wat ik doe en hoe ik reageer op bepaalde situaties, vanwaar het allemaal komt. Die inzichten zorgen er dan voor dat als ik nog eens in dezelfde situatie beland, mijn gevoel kan plaatsen en er beter op kan reageren omdat ik weet vanwaar mijn originele reactie komt. Er gaan ladingen af waardoor ik rustiger in het leven sta en ook meer in lijn met mijzelf en dat het allemaal wel in orde komt. ♥"

Caroline Lismont

"Ik ben via via bij Merel terecht gekomen omdat ik kampte met verschillende mentale problemen die ik zelf geen plekje kon geven, dit zorgde ervoor dat ik dagelijks last had van een hele hoop onzekerheid, faalangst en door de dag heen een hoop verschillende emoties. Door PMA leer ik mezelf begrijpen, mijn gedachtes begrijpen en daardoor leer ik mijn eigen gedrag begrijpen en word ik door PMA steeds meer de persoon die ik heel erg graag wil zijn, niet omdat ik iemand wil worden die ik nu niet ben….maar omdat ik mezelf nu juist kan ontplooien tot de persoon die ik hoor te zijn! Dit allemaal omdat ik de eerste stap had gezet door contact op te nemen met Merel."

Danielle

"De sessies met Merel hebben mij heel erg geholpen om inzichten in bepaalde situaties te krijgen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me minder snel druk maak, relaxter ben, me veel rustiger voel én geen paniek aanvallen meer heb!"

Kim van Eijk

"Inmiddels een aantal fijne coaching sessies bij Merel gehad. Ze geeft vertrouwen om open te durven stellen en helpt met veel geduld, vriendelijke aandacht en deskundigheid, door middel van PMA technieken inzicht te krijgen in belemmerende patronen."

Andrea Visser

"Merel is iemand bij wie je je snel op je gemak voelt. Ze is rustig en geduldig en ze kan zich goed inleven. Ze stelt goede vragen en werkt heel doelgericht. De sessies met Merel hebben me al veel waardevolle inzichten opgeleverd. Ik kan haar van harte aanbevelen!"

Monique